DOCUMENTAL

Hola, us convidem a assistir a la projecció del documental ”Els homes que volien pujar a una muntanya de més de 8.000 metres“, el diumenge 12 de gener  a les  6 de la tarda al Local Catalunya d’Avinyó,  l’entrada serà gratuïta.
“Els homes que volien pujar a una muntanya de més de 8.000 metres”   és la historia d’en Raül i en Pere,  un alpinista i un cineasta units per un somni comú: pujar per primera vegada a una muntanya de més de 8.000m.
Sinopsi
Diari filmat d’un cineasta que acompanya a un alpinista en un viatge per la serralada de l’Himàlaia.
Durant mesos, cineasta i alpinista comparteixen l’experiència de posar-se al límit recorrent territori i escalant varies muntanyes per acabar amb l’ascensió, sense oxigen i a l’estil alpí*, a la vuitena muntanya més alta del món, el Manaslu de 8.163 m. Es tracta de la seva primera ascensió a una muntanya de més de 8.000 metres.
Viatgen únicament amb les motxilles i són autosuficients. Els primers mesos els dediquen a l’aclimatació tant física com mental. Es desplacen pel vast territori a la recerca d’experiències vitals. Caminen per glaceres, rius i valls. Pugen algunes muntanyes de cinc-mil i sis-mil metres. S’aturen als pobles, busquen el contacte amb els locals. Conversen, observen, comparteixen. A les nits dormen alternant bivacs, cabanyes, poblets o la tenda de campanya. Cuinen amb un fogonet de gas. Un cop aclimatats, pugen al Manaslu.
Alpinista i cineasta es submergeixen en la seva pròpia realitat alpinística i cinematogràfica per teixir una experiència que va molt més enllà d’una simple transició geogràfica. Efectivament, per ambdós personatges les muntanyes signifiquen molt més que espais on posar al límit les seves capacitats físiques i mentals. Són espais de llibertat, reflexió i creixement personal a través del contacte amb la natura.
La intenció del cineasta és doble: per una banda narrar en forma de dietari l’evolució de l’expedició i per l’altra, absorbir els sentiments personals i col·lectius que es deriven durant el viatge per establir un discurs narratiu íntim i reflexiu.
Ambdós personatges han cultivat al llarg de la seva trajectòria personal un amor incondicional a la natura, especialment a les muntanyes i aquest és, precisament, el motor que els impulsa a realitzar aquest projecte i l’ànima del documental.
Massa sovint es simplifica l’alpinisme com l’èxit o el fracàs en la conseqüència d’un repte i se’n destaca sobretot la fortalesa física dels participants, obviant aspectes tant importants com la relació home-natura, els sentiments i les emocions a la muntanya, el compromís i la solidaritat amb el company de cordada o l’aprenentatge personal que suposa afrontar un repte d’aquestes característiques. En aquest sentit, es tracta d’un film més emocional que alpinístic. 
Així doncs, si bé el film relata les vivències i aventures dels expedicionaris, no eludeix les qüestions més profundes i transcendentals que s’amaguen darrera de la necessitat espiritual i indefugible de vagar per les muntanyes.
No hi podeu faltar!